Cavallaro Napoli Norcia Support


“ De wanhoop is hier groot” zegt RTL correspondent Eveline Rothmeier in Italië Zij bevindt zich in het rampgebied waar eerder dit jaar de hevigste aardbevingen sinds 1908 plaatsvonden. De verschillende opeenvolgende aardbevingen hebben niet alleen tot honderden dodelijke slachtoffers en talloze gewonden geleid ook de materiële schade is enorm. Van de vele prachtige kleine dorpen die beschadigd werden is nu nauwelijks meer iets van over, zijn veel mensen dakloos geworden en bang voor de toekomst.

In het epicentrum van het rampgebied, in het stadje Norcia, werd een paar weken geleden bij een nieuwe serie aardschokken, met een kracht van 6,5 op de Schaal van Rigter, de beroemde Basiliek van de Heilige Benedictus totaal verwoest. Deze kerk dateert uit de dertiende eeuw en was het religieuze, sociale en historische hart van de regio.

Cavallaro Napoli trekt zich het lot aan van de mensen in dit gebied en wil op haar manier een steentje bijdragen om nieuwe hoop te geven voor de plaatselijke bevolking. Hoe? Door mee te helpen aan de wederopbouw van de Basiliek in Norcia. Daar wordt door een klein groepje lokale initiatiefnemers onder het motto "Aiuti comune di Norcia”, geld ingezameld om de historische kerk met en voor de mensen weer te herstellen.

Vanaf vandaag, 14 november 2016 doneert Cavallaro Napoli van elk verkocht herenshirt en damesblouse in haar eigen Cavallaro Napoli winkels en webshop een week lang 1 euro per artikel voor dit inspirerende doel in Norcia, Italië.

Zo steunen we samen met u, onze fans en uw klanten dit prachtige en hartverwarmende Italiaanse initiatief.

Voor meer informatie over de situatie in Norcia verwijzen we u graag door naar de locale website http://www.comune.norcia.pg.it/

Directie
Cavallaro Napoli