Zoeken naar de balans, dicht bij de bron- Responsibility by Cavallaro Napoli -

Cavallaro Napoli produceert zijn collecties zo dicht mogelijk bij huis, in de ons omringende landen. Lokaal produceren vermindert de uitstoot van CO2, waardoor we de leefomgeving minder belasten. Dit standpunt getuigt niet alleen van milieubewustzijn, maar ook van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Doordat onze fabrikanten zich grotendeels in en rondom Europa bevinden, kunnen wij onze goederen zoveel mogelijk over land vervoeren. Vervoer met een vrachtwagen scheelt fors in de uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van luchtverkeer of scheepsvervoer. 
Een ander voordeel van lokale nabijheid is dat wij dichter bij de bron zitten. Wij nodigen leveranciers uit bij ons op kantoor of bezoeken hen op beurzen. Het onderhouden van korte lijnen met onze leveranciers, gedurende een langere termijn, garandeert een constante kwaliteit van onze producten. Bovendien blijft de keten transparant. Een goed overzicht van alle uitgevoerde diensten maakt een eerlijke prijsstelling mogelijk. Iedereen die bijdraagt aan de kwaliteit van onze kleding profiteert daarvan.

Slow fashion, langer draagcomfort

De designers van Cavallaro Napoli creëren elk jaar prachtige collecties die jaren mee kunnen. Wij geloven in goede materialen die langer meegaan. Deze missie van slow fashion gaat lijnrecht in tegen de wegwerpeconomie.

De stoffen en fournituren worden vanaf de tekentafel met zorg geselecteerd. Een groot deel van onze 100% katoenen shirts en blouses is voorzien van het BCI-certificaat (Better Cotton Initiative). Wij screenen onze leveranciers ook op behaalde duurzaamheidscertificaten. 

Ons karton is voor 74% tot 95% gemaakt van gerecycled karton, dat is geproduceerd in Nederland en het FSC-keurmerk draagt. Dat betekent dat het gebruikte karton is gemaakt van gerecyclede grondstoffen en dus niet onnodig hout hoeft te worden gekapt. Bij Cavallaro Napoli zullen we steeds de balans met de natuur en de leefomgeving opzoeken. 

Bewuster kopen

We realiseren het ons meestal niet, maar het retourneren van pakketten heeft een grote impact op het milieu. Het milieu is niet gebaat bij de CO2-uitstoot van retourlogistiek, verspilling en een groeiende afvalberg. Cavallaro Napoli wil de impact van het retourneren van goederen zo klein mogelijk maken en heeft u daarvoor nodig! Daarom vragen wij een kleine bijdrage in de retourkosten (€ 2,95). Wij hopen dat onze klanten door deze bijdrage een bewustere aankoop doen en dat retourneren niet per definitie nodig zal zijn.  

Samen zetten we positieve stappen naar een duurzame mode-industrie.

  • Heren
  • Dames
  • Winkels
  • Blog
  • Solden
  • Heren
  • Dames
  • Winkels
  • Blog