Circulair ondernemen- Responsibility by Cavallaro Napoli -

Op weg naar een circulaire wereld 

Een toekomst zonder afval komt steeds een stapje dichterbij. Bij Cavallaro Napoli geloven we in circulair ondernemen. In een circulaire economie gebruiken we producten zo lang mogelijk en laten we zo min mogelijk verloren gaan. We verminderen het energieverbruik en proberen waar mogelijk grondstoffen te hergebruiken.

Hergebruik in de winkel 

Cavallaro Napoli heeft 18 brandstores in Nederland en meer dan 250 verkooppunten, óók in het buitenland. De duurzame kwaliteit die u kent van onze kleding streven we ook na in het interieur van deze winkels. Zo hergebruiken we eerder aangeschaft meubilair, displays en decoratiemateriaal. Ook zullen we eerder een bestaande winkel renoveren dan een nieuwe winkel te openen als dat niet noodzakelijk is. Door langere tijd hoogwaardig gebruik te maken van bestaande materialen, gaan we verspilling tegen.   

Efficiënt met energie

Bij Cavallaro Napoli zijn we kritisch op ons energieverbruik. We proberen energie te besparen door verlichting, verwarming en airconditioning zo te programmeren dat het alleen wordt gebruikt op de momenten dat het echt nodig is. Zo houden we ons energieverbruik onder controle en gebruiken we in onze winkels alleen ledverlichting. Luchtgordijnen sluiten we niet meer aan op gas, maar op elektra. En ’s winters hebben we een ‘deur-dicht’ beleid, zodat de warmte niet kan ontsnappen.

Circulaire afvalstromen

Het is onze missie om afval te scheiden en het gebruik van plastic te reduceren, zowel in onze winkels als op het hoofdkantoor. Om dit te realiseren, zijn we een samenwerking aangegaan met Product for Product, een bedrijf met de missie om kantoren circulair te maken. Product for Product regelt de inzameling en verwerking van onze afvalstromen. Het doel is om de kringloop van (gebruikte) producten rond te maken, van inkoop tot ‘end-of-life’. Met de ondersteuning van Product for Product is Cavallaro Napoli op weg naar een volledig circulaire bedrijfsvoering.

Alle beetjes helpen

Bij Cavallaro Napoli benutten we ook het ‘laaghangend fruit’, dat wil zeggen de resultaten die we snel en relatief makkelijk kunnen behalen. Zo printen we onze kassabonnen niet meer, maar versturen we deze per e-mail. Met 18 winkels is dat een aanzienlijke hoeveel uitgespaard papier. Een circulaire wereld bereiken we met kleine stapjes. Doet u met ons mee? 

  • Heren
  • Dames
  • Winkels
  • Blog
  • Solden
  • Heren
  • Dames
  • Winkels
  • Blog